Miten pakata muuttokuorma? Miten päästä ylimääräisestä tavarasta eroon? Miten tyhjennän vinttikomeroni?

Blogissa annamme vinkkejä, siitä miten arkea ja elämää voi helpottaa tavarapaljouden keskellä.
Tervetuloa mukaan!


Neljän viikon siivoushaaste

Muistatko milloin viimeksi siivosit kotisi kunnolla? Ei hätää, et ole yksin!

Tuntuuko siltä että aika ei riitä ja projektin aloittaminen tuntuu mahdottomalta? Kukapa ei syksyn pimeinä iltoina mieluummin kömpisi sohvan syvyyksiin ja katselisi leffoja ja napostelisi jotain hyvää.


Siivousprojektin aloittaessa sitä yleensä miettii, että koko asunto tulisi siivota samalla kertaa. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla niin. Mitäpä jos tekisitkin tällä kertaa niin, että jaat asuntosi neljään osaan: keittiö, olohuone, kylpyhuone ja makuuhuone(et). Tällä tavalla sinun tarvitsee keskittyä yhteen alueeseen kerrallaan, eikä aloittaminen ehkä tunnukaan enää yhtä ylitsepääsemättömältä.
Auttaaksemme sinua siivoamisen aloittamisessa haastamme sinut nyt neljän viikon siivoushaasteeseen.

Viikko 1
Aloitetaan projekti siivoamalla keittiö. Pese jääkaappi, uuni, lattia ja tasot. Käy myös läpi jääkaappi ja muut kaapit joissa säilytät ruokaa ja heitä kaikki vanhaksi mennyt pois. Kurkista myös tupperware kaappiisi ja hankkiudu eroon niistä purkeista ja kansista joille et löydä paria. Samalla kun käyt kaapin läpi, voit järjestää purkit ja kannet pinoihin ja huomaat että kaapissa on yhtäkkiä enemmän tilaa käytettävissä. Alta löydät tarkistuslistan mitä voit käyttää siivotessasi ja seurata edistymistäsi.
Heitä kaikki vanhaksi mennyt ruoka roskiin niin jääkaapista kuin ruokakomerosta.
Pese jääkaappi.
Pese uuni, hella ja mikroaaltouuni.
Pese tiskiallas ja sen alla oleva kaappi, järjestä myös tavarat siististi.
Pese kaappien ovet, seinät ja roskakori.
Pese keittiön lattia.

Viikko 2
Toisella viikolla haastamme sinut siivoamaan kylpyhuoneesi. Tarkoituksena on pestä suihkukaappi ja/tai kylpyamme, lavuaari ja wc-pönttö. Sinun tulee myös järjestää kaikki hygieniatuotteesi ja meikkisi. Heitä pois kaikki mikä on mennyt vanhaksi tai et muuten vain enää käytä. Hankkiutumalla eroon kaikesta ylimääräisestä saat enemmän tilaa hyllyillesi ja jatkossa niiden siivoaminen käy huomattavasti helpommin. Seuraa tarkistuslistaa jotta varmistat että muistat hoitaa kaiken.
Pese wc-pönttö, lavuaari ja peilit.
Pese suihkukaappi ja/tai kylpyamme.
Pese ja järjestä kaapit.
Heitä pois kaikki vanhaksi menneet hygieniatuotteet ja meikit.
Pese pyyhkeet, suihkuverho ja kylpyhuonematto.
Pese lattia ja seinät.

Viikko 3
Viikolla 3 keskitymme makuuhuoneeseen. Järjestä vaatekaappisi kuntoon, jotta sinun on jatkossa helpompi löytää juuri se oikea neule hyllystä. Samalla kun järjestät vaatekaapin uuteen uskoon voit laittaa sivuun kaikki ne vaatteet joita et ole vuoteen käyttänyt. Turhaa niitä siellä kaapissa on säilyttää. Siivoa myös kaapit joissa säilytät muuta tavaraa, kuten esimerkiksi lakanoita ja pyyhkeitä. Sama juttu taas, laita pois kuluneet ja rikkinäiset tavarat, et tee niillä mitään. Jotta saisit enemmän valoa huoneeseen, voit myös pestä ikkunat. Tulet huomaamaan, että siivouksen jälkeen makuuhuoneesi on kutsuvampi ja rentouttavampi, tämä voi ehkä jopa vaikuttaa unen saantiisi. Kurkkaa listasta, että muistat hoitaa kaikki hommat.
Pese verhot, sälekaihtimet, ikkunat ja peilit.
Pese lakanat, koristetyynyt ja päiväpeitto.
Vie patjat, peitot ja tyynyt ulos tuulettumaan.
Siivoa yöpöytä, laatikot ja muut ylimääräiset pinot joita on huoneeseen kasaantunut.
Siivoa ja järjestä vaatekaappi ja lipasto.
Imuroi ja pese lattia ja seinät.

Viikko 4
Viimeisellä viikolla keskitymme olohuoneeseen. Tämä on se tila missä vietät aikaa ystäviesi kanssa, ja onhan se mukavampaa jos ympärilläsi on siistiä ja ylimääräisestä tavarasta on päästy eroon. Elektroniikkalaitteet keräävät paljon pölyä, joten niitä tulee muistaa puhdistaa tasaisin väliajoin. On myös mukavampi katsella TV:tä kun ruutu ei ole pölyinen. Lattialle on kivempi järjestää enemmän istumapaikkoja ystäville kun lattia ei ole villakoirien valloittama.
Pese verhot, sälekaihtimet ja ikkunat (voit myös halutessa hoitaa tämän jo viikolla 3, samalla kun peset makuuhuoneen ikkunat).
Pyyhi pölyt tasoilta ja elektroniikkalaitteista.
Pese koristetyynyt ja viltit.
Vie sohvatyynyt ulos tuulettumaan.
Pudista ja pese matto.
Imuroi ja pese lattia.

Ekstra tehtävä
Jos sinulla on oma varasto, voit lisätä haasteeseen ekstra tehtävän. Tällä viikolla tehtävänäsi on järjestää varastosi kuntoon, että siellä olisi jatkossa mukavampi käydä. Järjestät kausitavarasi järjestykseen ja tarkistat, mikäli ruohonleikkurisi tarvitsee huoltoa. Näin syksyn tullen voit myös pestä puutarhakalusteet ennen talvivarastointia, tämän tekemällä pääset sitten keväällä hieman helpommalla. Muista myös imuroida ja pestä varaston lattia.
Järjestä kausitavarat loogisesti. Laita sivuun kaikki se mitä et enää halua säästää.
Imuroi ja pese lattia.
Pese puutarhakalusteet.
Putsaa ja tarkista puutarhatarvikkeet

Vinkki vitonen
Mikäli sinulle haasteen aikana kasaantuu tavaraa mitä et halua heittää pois, mutta et myöskään halua säilyttää sitä kotonasi esim. tilanpuutteen takia, voit olla yhteydessä Pilvivarastoon ja me haemme tavarasi maksutta varastoomme.