Miten pakata muuttokuorma? Miten päästä ylimääräisestä tavarasta eroon? Miten tyhjennän vinttikomeroni?

Blogissa annamme vinkkejä, siitä miten arkea ja elämää voi helpottaa tavarapaljouden keskellä.
Tervetuloa mukaan!


Itsepalveluvaraston vuokraaminen on lyhytkatseista

Itsepalveluvaraston vuokraaminen voi olla hyvä ratkaisu mikäli olet muuttamassa tai muuten vain tarvitset lyhytaikaisen varastotilan, esim. remontin ajaksi. Mutta jos itsepalveluvaraston vuokraaminen johtuu väärästä syystä tai jos sitä käyttää väärin voi varasto ja sen sisältö muuttua hetkellisestä helpotuksesta pitkäaikaiseksi painajaiseksi. Itsepalveluvarastoille on myös olemassa vaihtoehtoja.

Ota nämä asiat huomionn ennen kuin teet päätöksen vuokrata itsepalveluvaraston.

Taustatyö

Tee taustatyösi huolella. Itsepalveluvarastoja on monenlaisia. Etsi ensin muutama vaihtoehto netistä ja käy sitten itse paikan päällä tarkastamassa tilat. Tutki tarkkaan eri varustelutasot, sijainnit, hinnat ja palvelun laadut. Onko tila vartioitu ja ilmastoitu sekä lämmin? Onko sinulla vapaa pääsy tilaan ja milloin voit siellä vierailla? Tarkasta myös itsepalveluvaraston vastuu irtaimistostasi – joskus voi vasta vahingon satuttua ilmetä, että varasto ei olekaan vastuussa vahingosta.

Aseta itsellesi määräaika

Aseta itsellesi realistinen määräaika varaston vuokra-ajasta. Monet päätyvät varastoimaan irtaimistoaan suunniteltua kauemmin. Varaston tyhjentämistä on helppo lykätä kun sitä ei tarvitse päivittäin katsoa. Aikaa voi kulua huomaamatta vuosiakin ja päädyt lopulta maksamaan varastosta jota et itseasiassa tarvitsisi.

Ajattele pienemmin

Pyri arvioimaan varastoidun irtaimiston määrä mahdollisimman tarkasti ja valitse pienin mahdollinen varasto. Näin et ainoastaan säästä rahaa vaan säästyt houkutuksesta jatkuvasti lisätä varaston irtaimistoa. Muista myös pakata ja täyttää varasto tehokkaasti. Varastot ovat usein korkeita joten älä jätä “kattokuutioita” käyttämättä.

Vierailusta

Mieti ennalta kuinka usein tarvitset varastolla vierailla – joka viemässä tai noutamassa tavaraa. Jos et tarvitse jatkuvaa vierailua voi kauempana sijaitsevan varaston vuokraaminen olla viisasta sillä kustannukset ovat näissä usein pienemmät. Jos taas haluat vierailla varastollasi usein voi lähempänä sijaitsevan varaston vuokraaminen olla viisaampaa. Mieti myös kulkuyhteyksiä ennalta – pääsetkö omalle varastollesi asti autolla vai pitääkö irtaimistoa siirtää pidemmän matkaa jalan. Jos et omista autoa voit tarkastaa julkiset kulkuyhteydet ennalta. Muista kysyä vierailuajasta – joskus varastot voivat olla suljettuna iltaisin, viikonloppuisin tai pyhänä.

Laske tarkkaan kustannukset

Lue sopimus tarkasti. Voitko olla vakuuttunut, että sopimuksessa ei ole piilokuluja esim. uuden asiakkuuden rekisteröimisestä. Monet itsepalveluvarastot mainostavat huomattavia alennuksia ensimmäisistä kuukausista – mutta liittyykö näihin vähimmäisvuokra-aikaa? Onko itsepalveluvarastolla oikeutta nostaa vuokraa tietyn ajan jälkeen?

Tarkasta myös vakuutukset ennalta. Riittääkö oma kotivakuutus vai tuleeko sinun solmia erillinen varastovakuutus? Tarjotuissa vakuutuksissa voi olla porsaanreikiä, esim. tuholais- tai tulvavahingoista.

Mieti muita vaihtoehtoja

Jos et halua tai jaksa jatkuvasti vierailla varastollasi tai et pysty kuljettamaan irtaimistoasi varastolle voit vaihtoehtona miettiä Pilvivarastoa. Pilvivarasto noutaa, varastoi ja palauttaa irtaimistosi silloin kun itse haluat. Palvelun paras toiminto on netti-inventario – näet netistä kaikki tuotteesi ja voit tilata jopa yksittäisiä tuotteita kotiin. Pilvivarasto on hyvä vaihtoehto mikäli et halua tai tarvitse vierailla varastollasi.